27 Temmuz 2012 Cuma

Beyaz patilim....

10 sene önce bir kutuda kızılca kıyamet geldiler evime Hemen biberon hazırlandı, sıcak su torbası konuldu, peluş bulundu, piknik sepetine yerleştirildi 4 minik (fare görünümlü) kedicik.
Biraz büyüdüklerinde en üstteki siyah olanı ki ben adını maymun koymuştum, sahiplenildi.
Diğer üçü, zilli, oğluş ve beyaz benimle büyüdüler. Gözlerini açtıklarında beni gördüler. Beni anneleri bildiler.
Beyaz en güzelleriydi. Neden mi beyaz? Aslında ismin orjinali beyaz patili. Ama bu uzun geldi zamanla beyaza dönüştü.
Minik pisiler oynaşırlarken Beyaz onlara pek katılmazdı. Patilerini temizler "ayyyy bu yaramazlar benim kardeşim mi , en iyisi tanımıyormuş gibi davranayım" tavrı takınırdı.
Zamanla kardeşler büyüdüler. Ama alımlı Beyaz, hep prenses edasıyla kardeşlerine pek takılmadan salına salına dolaşarak günlerini geçirirdi.
İki ay kadar önceydi zayıflamaya başladığını farkettim. Nüfus fazla olunca kim yedi kim yemedi ayırımı yapmak zor olduğundan Beyaz Çizmelikedi Veteriner Kliniğine gitti. Orada yemek yeme ve dışkılama sorunu olmadığı görülünce eve geri geldi. Geçen ay boynunda bir kitle tesbit edince yine klinik yolları göründü ona. Tedavisi tamamlandı eve döndü ama bu kez de boynun diğer tarafında kitle oluştu. Yemek yiyordu ama günden güne zayıflıyordu. 3. Yumru sol kolunun altında belirdi :(
Acı çekiyormuş gibi görünmedi hiç. "Beni sevin" modunda sürtünüyor, konuşuyor, dolaşıyordu.
Ama son zamanlar yaklaştığında saklanmak ihtiyacı hissetmiş gibi , odasındaki taşıma kabının içine girip yatmış ve öylece yummuş hayata gözlerini....
Uyuyor sandım önce...
Soğuk değildi, yumuşaktı hala...
Bence hala güzeldi beyaz patilim...
Mağrur, yalnız, edalı yaşadı ve öyle terketti bizi...

Hoşçakal prensesim :( :(